Ειδικές ομάδες και κοινωφελείς φορείς στην τοπική αυτοδιοίκηση: ευκαιρίες μέσα στην Κ.Αλ.Ο.

Το Κέντρο Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας σε συνέργεια με την Κοινωφελή Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 10:00, θεματικό εργαστήριο με τίτλο «Ειδικές ομάδες και κοινωφελείς φορείς στην τοπική αυτοδιοίκηση: ευκαιρίες μέσα στην Κ.Αλ.Ο.» με συμμετέχοντες στελέχη και ωφελουμένους του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου, του Παραρτήματος Ρομά Αγίας Παρασκευής και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου.
Σκοποί της εκδήλωσης θα είναι η παρουσίαση του θεσμικού και νομικού πλαισίου της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, και των δυνατοτήτων που παρέχει για την κοινωνική επιχειρηματική δραστηριοποίηση ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Θα πραγματοποιηθούν επίσης βιωματικές ασκήσεις επίγνωσης της κοινωνικής επιχειρηματικής ταυτότητας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και διανομή ενημερωτικού υλικού για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Το θεματικό εργαστήριο θα λήξει με την παρουσίαση της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο Μαγνησίας.
Το θεματικό εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνέργειας του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας με την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, με τίτλο «Πεδία συνεργασίας Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ».
Το θεματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου, με την ευγενική συνδρομή των στελεχών του. Πληροφορίες 2421300003.